Asi půjdu brzo tancovat. Radio Wave oslavilo 12. narozeniny v MeetFactory

15. leden 2018

Dvanácté narozeniny oslavilo Radio Wave v pátek 12. ledna v pražské MeetFactory. Stejně jako předchozí oslavy i letos se všem příchozím gratulantům dostalo hudebních odměn, na stagei připravené Lunchmeat studiem se vystřídalo několik producentů a tvůrců. „Rozhodně mezi českými rádii je to jedno z mála, který dává smysl a je pro mě z hudebního hlediska atraktivní,“ říká na baru jeden z návštěvníků MeetFactory.

Na koncerty Bwana, Romare, Blazing Bullets, Mutuju a dné kromě něj dorazily další desítky lidí. „Mají tady dobrý gin-tonic,“ říká další příchozí. Nechyběla tu samozřejmě ani šéfredaktorka Iva Jonášová, která v backstagei hodnotila, co se rádiu za poslední rok podařilo. „Povedl se web, na ten už posluchači určitě dlouho čekali. Jsem také ráda, že se nám podruhé podařilo otevřít garáže Českého rozhlasu pro veřejnost, postavit tam stage, na které vystoupili všichni soutěžící Czeching Showcase,“ říká Iva Jonášová. Kromě ní přišli oslavit narozeniny také moderátoři Hana Řičicová a Jarda Petřík, kteří si během koncertu kapely Mutuju pochvalovali zvuk a atmosféru. „Jsem rád, že jsi mě potkala teď, protože asi půjdu brzo tancovat,“ říká vesele Jarda.

„Mrzí mě, že jsem prošvihla dnéčko,“ připojuje se Hanka. Koncert pražského producenta Ondřeje Holého / dné přilákal dost lidí, dné si koncert užil, ačkoliv podle svých slov udělal více chyb než obvykle. „Kámoši určitě jo,“ odpovídá na dotaz, zda si toho podle něj někdo všiml.

Na stagei plné visících bílých balónků, skrze které přízračně svítily reflektory, zazněla také hudba britského producenta Archieho Fairhursta, vystupujícího pod pseudonymem Romare, který pracuje se zvuky různých kultur a vytváří z nich globální elektroniku. Romareho na stagei vystřídal kanadský producent Bwana. Poslechněte si reportáž z oslavy a podívejte se na fotky.

autor: maf
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.