Brad Pitt mluvící s vesmírem a vesnice, co podplácí své obyvatele. To je svět podle Mikrovlnek

20. září 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky porcují ty nejvypečenější ryby ze zpravodajské udírny.

Ivanu a Zuzanu zcela nepřekvapivě zaujala celá škála vědeckých i méně odborných informací. Zuzana byla téměř posedlá informací o tom, že jedna malá švýcarská vesnice láká nové obyvatele tím, že jim při nastěhování zaplatí v přepočtu 35 000 korun. Podmínkou je, aby přistěhovalec byl mladší než 30 let. To Zuzanu ale rozesmutnilo, protože do této kategorie stejně jako kolegyňka Ivana už dávno nespadá. Ivaně navíc přišla odměna za nastěhování se nízká, a tím pádem nemotivační.

Ivana si za svou vzala zprávu o dánských úřednících, kteří mají už jen čtyřdenní pracovní týden a žádné úřední hodiny, musí ovšem stihnout to co doposud. Ale Ivana musí chodit cvičit stále pětkrát týdně, nikoliv jen čtyřikrát, takže u ní švýcarské inovace nepřichází v úvahu.

Mikrovlnky stihly ještě probrat švarného Brada Pitta a jeho telefonát do vesmíru a brněnské vandaly, kteří se podle vzletného článku jihomoravského novináře rozhodli „šikanovat“ lampu kopáním.

Je mezi těmito událostmi nějaká tenká červená linie? Těžko říct. Přesto si ale poslechněte všechny nečekané novinky ze světa švýcarské vesnice i moravských vandalů v aktuálním díle Mikrovlnek.

Potkejte se s Ivanou Veselkovou a Zuzanou Fuksovou, doražte na Podcast Session 30. září do Kasáren Karlín. Vstup je zdarma a bez registrace. Více se dozvíte zde.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.