Buchty: po stopách Přemka Podlahy

24. duben 2019

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová, obě zúrodňováním půdy nedotčené, spolu s hostem architektem Tomášem probraly pozitivní vliv zahrádkaření na psychiku (už pouhé sahání na hlínu prý může pomoct s řešením deprese). Taky se od něj dozvěděly, v čem je užitečná inovativní metoda kontrolního smítka a proč se vyplatí nosit u sebe pořád kapesní nožík.

Nebylo to ale vše – přičichly také k zahradnické praxi a díky Tomášovi už vědí, že dělat na sdílené zahradě jezírko je pěkná kravina a že naopak skalničky jsou téměř nesmrtelné. Na přetřes přišly i sociologické důsledky zahrádkaření: ve městě, kde jsou volně k dispozici jedlé plodiny, prý prudce klesá kriminalita.

Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a zkuste si vzpomenout, kdy jste naposledy zaseli hrášek nebo si na komunitní zahradě vyměnili pohledy s kosákem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.