Chyby a kazy jsou jen sociální konstrukt

29. březen 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu nepřivítaly nikoho, ale propojily se jen ony dvě, a to přes kontribuční budku na trase Praha-Brno. A povídaly si o největších omylech a kazech nejen v dějinách lidstva.

Ivanka nejprve na téma kazů zahlásila vtip na téma sester Kazi, Tety a Libuše. A Zuzana se mohla potrhat. Navrhla pak Ivaně, že její dítě by se mohlo jmenovat Rozvar. Zuzana pak se svých poznámek vylovila, že kazety s originálními záznamy přistání na Měsíci se kamsi ztratily a dochovaly se pouze kopie. Na základě toho přišla řada i na konspirační teorie, které tvrdí, že na Měsíci nikdo jako první nebyl nebo ještě hůře –⁠ že možná neexistuje Měsíc nebo ani my. Zuzana pak posluchače ještě obohatila o jednu pikanterii týkající se začátků skupiny Beatles a s Ivanou se pak trumfovaly v tom, kdo zná tuto kapelu lépe a kdo ji více nesnáší.

Nebyly by to Buchty, kdyby se nedotkly úplně jiných témat –⁠ zda chce Ivana souložit s někým z Beatles a proč ji tak fascinuje film Jáchyme, hoď ho do stroje. Na přetřes přišli i Čingischán, Petr Kotvald, Pavel Vítek, Libuše Šafránková a různé teorie o jejich propojení se ztracenými videokazetami NASA –⁠ a pak už se konečně mohlo jít domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že nic není jisté. Ani co je vlastně chyba nebo kdo přistál jako první na Měsíci.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.