Code:Mode prozradí, jak ignorovat konfekci

6. duben 2010

Akce s názvem Code:Mode naplní od 9. do 11. dubna industriální prostor Karlin Hall originální módou, šperky a doplňky. Tenhle nezávislý pražský módní víkend už má několikaletou tradici a jeho podtitulem je výzva „ignorujte konfekci“.

Code:Mode začínal v roce 2006 jako Prague Free Fashion Weekend. Jeho organizátoři byli inspirováni velkými trhy nezávislé módy v Berlíně a Barceloně a chtěli, aby něco podobného měla i Praha. Trefili se do černého, protože přesně taková akce tu chyběla a od začátku o ni byl velký zájem. První kola Prague Free Fashion Weekendu se odehrála v klubu a galerii NoD Roxy, ale rostoucí počet zúčastněných návrhářů a návštěvníků si vynutil přesun do většího prostoru.
POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s organizátory akce


V rozlehlé industriální Karlin Hall v Thámově ulici 14 se víkend nezávislé módy koná už podruhé a je to také druhé kolo akce s upraveným názvem. Prague Free Fashion Weekend zůstal jen podtitulem a vlastní název akce je teď kratší a jednodušší: Code:Mode. Neustále ale platí původní výzva organizátorů veřejnosti: Ignorujte konfekci!

00896842.jpeg


Letošní ročník je zatím největší a ve třech dnech toho nabízí opravdu hodně. V Karlin Hall budou pře­hlídky, autor­ské pro­dejní stánky, DJ‘s, živá hudba, VJ‘s a perfor­mance. Chybět samozřejmě nebude ani občerstvení. Prohlížet, zkoušet a nakupovat můžete už od pátečního odpoledne. Tržiště se otevře v 15 hodin a kolem půl osmé večer začnou první módní přehlídky a performance. DJ‘s pak budou hrát až do tří do rána. V sobotu bude Code:Mode otevřený už od deseti dopoledne, a pokud můžu radit, sobotní ráno je zároveň nejvýhodnější dobou na návštěvu akce. Odpoledne už bude v Karlin Hall spousta lidí. Rozhodně si ale nenechte ujít hlavní sobotní přehlídku, která bude stejně jako v pátek od půl osmé. DJ‘s pak budou opět hrát až do tří do rána.


V neděli bude tržiště otevřené od 10 do 17 hodin, ale to nejzajímavější zboží už může být vykoupené. Pokud se nechcete jen podívat, určitě návštěvu Code:Mode na poslední den neodkládejte. Pro finančně slabší jedince je dobré, že ačkoli je Code:Mode hlavně velkým trhem, stojí rozhodně za návštěvu i bez peněz. V Karlin Hall bude možné získat představu o současné české nezávislé módní scéně. Můžete se tam také seznámit s lidmi, kteří stojí za vašimi oblíbenými značkami oblečení a šperků, případně za kamennými i internetovými obchody. Více informací a podrobný rozpis značek, obchodů a hudebního a vizuálního programu najdete na www.codemode.cz.

00896834.jpeg
autor: nikamay
Spustit audio