Code:Mode Summer 2010

29. červenec 2010

Přehlídka nezávislé módy Code:Mode se letos odehraje už podruhé a poprvé ve čtyřleté historii akce to bude pod otevřeným nebem. Víkend s podtitulem ignorujte konfekci proběhne na pražském Střeleckém ostrově.

Kromě alternativní módy nabízí i různé workshopy, exhibice, hudební program a promítání filmů v letním kině. Kromě labelů, které už z předchozích dílů Code:Mode znáte přibylo i několik nových zajímavých značek.

V Odpolední session jsme na setkání návrhářů, šperkařů a jejich fanoušků zvali s koordinátorkou akce, Jolanou Teuberovou a jednou ze zúčastněných designérek, Kateřinou Bažantovou. Kateřina je autorkou světa komiksových psů, který jste mohli zaznamenat například při návštěvě pražského studia Tribo. Za branami Bark Empire vznikají brože, trička pánská i dámská a plakátky psích hrdinů.

02108112.png

Více se o Code:Mode na Střeleckém ostrově i o projektu United Kingdog dozvíte v rozhovoru. podrobný program akce najdete codemode.cz.

Radio Wave DJ Sessions na Code:Mode

SOBOTA / 31.7.
12:00 CRAIG DUNCAN (Friday Ripple)
14:00 TOMÁŠ ORAVEC (Cookin´)
16:00 VERONIKA MAYEROVÁ (Modeschau)
18:00 MACEO (Grundfunk)
20:00 ALEX FISH (Wavesound)

NEDĚLE / 1.8.
10:00 JARDA PETŘÍK (WavetroniQ)
12:00 TALL (Cookin´) & BLUE (Drop Out)
15:00 JAKUB JOSHUA JOHÁNEK (Dubový High) & PETR MÍKOVEC

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.