Debbi Love ve Špíně: Kéž by lidi přestali úplně jíst

15. duben 2016

„Zahrát si před Black Sabbath, to je pro mě guilty pleasure,“ říká Bio Masha, polovina kapely Debbi Love, když z ní mámíme, jestli má k umění kategorie B a níž opravdu takový vztah, jaký naznačuje inspirační souhvězdí Kreyson – Shalom – Magion, které si duo vetklo do erbu.

Vytáhnout z Mashy a Luďka něco krystalicky jednoznačného je vůbec trochu ošemetná záležitost. Stejně jako je tahle dvojka nevyzpytatelně rozkročená mezi regulérní kapelou a ko(s)mickou performancí a lehkomyslně žongluje s nejrůznějšími žánry, nedá se u nich narýsovat ani jasná demarkační linie mezi živou improvizací a „hotovkami“, mezi nebetyčnou nadsázkou a syrovou matérií reality, mezi kumštem a jeho parodií, mezi láskou a prachama. A to je dobře. Debbi Love jsou prostě ztělesněná dialektika a k tomu sourozenci stejného pohlaví (jako ostatně i jejich rodiče).

Poslechněte si odzbrojující hodinku v kulometné kadenci a hned vám všechno bude trochu nejasnější. Dozvíte se mimo jiné, jak vypadá vědecko-fantastický diskusní pořad na internetovém rádiu v režii Debbi Love, v jakém zaměstnání potkáte lidi, kteří touží obtisknout svůj zadek na papír, i to, jestli Petra Wagnera šokuje víc slovo „poezie“ nebo „celebrita“. Sázky sem a běžte trsat.

Playlist:
Debbi Love – Ugly
Lis Er Stille – Lyncher's Aim
PoiL – IntroKlitt/Brossaklitt
Grace Jones – This Is
Caroline Chocolate Drops – Country Girl
Serengeti – California
tUnE-yArDs – You Yes You
Debbi Love – Noir

http://debbilove.blogspot.cz/
https://www.facebook.com/debbilove.cz?fref=ts

Spustit audio