Digitální detox, výzva #3: Nevyfoť se

6. červen 2018

Celý den nevyfoť ani jednu novou fotku. Vždyť už je jich dost. Zkus radši najít doma v šuplíku nebo fotoalbu staré papírové fotky. Která je nejlepší? Co ti připomněla? Dej nám vědět.

Jen na Facebooku se denně objeví přes 300 milionů nových fotek. Studie ukazují, že neustálé focení omezuje kapacitu naší paměti a snižuje pozornost. Neustálé focení a sdílení zasahuje i do našich společenských vztahů a vnímání sebe sama. Není lehké udržet pozitivní vztah k vlastnímu tělu, když možnost vylepšit každou fotku snadno vede k nerealistickým nárokům na fyzickou krásu.

Jak moc upravujete své selfies před sdílením na Instagramu a kolikrát denně si něco vyfotíte? A jaký byl život předtím, než jsme s sebou v kapse všichni pořád nosili foťák? Vyzkoušejte si dnešní výzvu! 

Zavolej nám ve čtvrtek 7. 6. od 8 do 10 hodin ráno do ranního vysílání na tel. 221 552 333 a popiš nám svoje objevy. Nejzajímavější zkušenost odměníme digitálním DAB+ rádiem, na kterém můžete poslouchat Radio Wave!

Zapojte se i do dalších výzev Digitálního detoxu Radia Wave, které vyhlašujeme každý den až do pátku 8. června. Všechny výzvy, reportáže, rozhovory a informace o projektu najdete na wave.cz/detox. Přijďte také na event Digitálního detoxu v sobotu 9. 6. do pražských Kasáren Karlín, kde si můžete zahrát fotbal, plážový volejbal nebo stolní tenis, zacvičit si s Kamilem Filou a poslechnout si Opak Dissu, Please The Trees, Lazer Viking a další kapely a DJs. Více informací najdete zde.

 

autor: Radio Wave
Spustit audio