Dobré songy došly, zaplaťpánbůh. Hitparáda neobjevených vyhlíží play off

10. březen 2022

Ještě příští týden přijímáme novinky do hitparády pro neobjevené hudební talenty na české scéně. A pak už šmytec, jde se do play off! Má nějaká ze dvou novinek šanci na finálový souboj a party na konci dubna v pražském Café V lese? Z hlasování to vypadá, že ano. Ale porota zůstává náležitě zlá.

První pecku poslala desetičlenná funková kapela Celest & Charles. Nechoď pryč je song, který by rozpumpoval každý maturitní ples. Možná i letní festival nebo veselku! Prostě je to song, u kterého není třeba přemýšlet (možná se to vyloženě nedoporučuje). Přenechte to tělu. Buď vás tahle zběsilost rozhýbe, nebo zůstanete rozmrzele stát, protože vám to prostě “nekope”. Málo autentické? Možná. Trochu na sílu? Asi taky. Zkusíme si to pustit ještě v létě, někde v Posázaví. 

Druhá novinka také není žádná hitparáda (haha). Mat je písničkář, který už se u nás párkrát mihnul, tentokrát je to ale slabší. Song The Curious Incident At The Pigsty se prý odehrává v prasečárně. A zní jako Michael Stipe z diskontu. Možná jste už zaznamenali otázku, na kterou se ve studiu často ptáme: „A to je dobře, nebo špatně?” Tady je to jasné. Je to špatně.

A zároveň dobře! Další várku dobrých songů už bychom nejspíš neunesli. Favoritů v top dvacítce už máme spoustu. Ale jestli máte ještě pecku, kterou musíme slyšet, zkuste to! Čekáme na vás na adrese starter@rozhlas.cz. Hlasovat pro své oblíbence můžete na wave.cz/starter.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.