Duo docentky: Feministkou snadno a rychle. Vtipná, aktuální a srozumitelná příručka do každé rodiny

„Feministky řeší nesmysly jako je pouštění žen do dveří nebo co je a co není kompliment. Přitom by měly radši mít děti a pořád si nestěžovat.“ Socioložky Lucie Jarkovská a Kateřina Lišková alias Duo docentky napsaly knihu, která shrnuje nejčastější poznámky a argumenty, se kterými se v debatách o feminismu setkáváme. Audioknihu v podání Barbory Šupové poslouchejte do 28. dubna. Pořad není vhodný pro děti.

Kniha Feministkou snadno a rychle nabízí vtipné a trefné příspěvky do debat s rodinou i s přáteli, které pomáhají diskutujícím zůstat nad věcí a nabízejí podněty k zamyšlení. Hudební výběr, který audioknihu doprovází, představuje díla skladatelů - mužů, ve výjimečné interpretaci ukrajinské klavíristky Mariny Baranové.

Lucie Jarkovská a Kateřina Lišková (Duo docentky)

Duo docentky

Duo docentky vzniklo v roce 2019. Ve svých standupech popularizuje feminismus a výzkum zaměřený na gender a sexualitu. Duo tvoří socioložka Lucie Jarkovská, která se zabývá genderově citlivou výchovou, sexuální výchovou a nerovnostmi ve vzdělávání, a Kateřina Lišková, která zkoumá gender, sexualitu, zdraví a expertizu v socialistické střední a východní Evropě.

Účinkuje: Barbora Šupová
Připravila: Klára Metge
Zvuk: Milan Křivohlavý
Režie: Zuzana Burianová
Premiéra: 2. 4. 2024

Audioknihy Radia Wave přinášejí současnou českou i světovou knižní tvorbu v podání českých herců a hereček. Každé dílo zůstane zdarma k poslechu 28 dní, pak ho vystřídá nová audiokniha. V pestré skladbě audioknih Radia Wave najdete třeba romantiku, sci-fi, cestopis, příručku, jak něco dělat, nebo nedělat, horory i životopis.

Spustit audio