„Flákačskej punk, to sedí.“ The Oxx se při Studio Session konečně shodli na tom, co hrají za hudbu

8. prosinec 2017

„Ale dneska na pivo nejdeme, že ne, když zítra hrajeme v Ostravě, dneska se budeme učit, že jo,“ prohodil s obavami v hlase Honza, když měla kapela živé vystoupení a rozhovor za sebou. „Tak jedno zvládneme, ne? S kocovinou se hraje dobře,“ odpověď přišla vzápětí. Tímto způsobem zakončují mlaďoši The Oxx turné s Psychocandy, se kterými natočili společný vinyl. Během naší Studio Session zahráli tři songy.

Trojice Adam a Albert (bratři) a Honza spolu hrají už dlouho, první koncert měli v roce 2010 a začínali na Vysočině. „Ať si každý udělá obrázek, co hrajeme,“ odpovídá Adam na otázku, do jakého žánru by zvuk kapely zařadili. Kdysi totiž prohlásili, že chtějí hrát punk rock, v našem pořadu Špína zas přijali označení garáž punk. Žánrové nálepkování ukončil až kolega muzikant Jakub Kaifosz, který tvrdí, že The Oxx jsou jediná česká slacker (lze přeložit jako flákač) punková kapela. „Flákačskej punk se mi líbí, asi se tak budeme označovat,“ řekl Honza.

V rozhovoru se dále dozvíte, proč se nechtějí stát profesionálními muzikanty nebo jak se jim začínalo na malém městě. A uslyšíte všechny tracky, které The Oxx zahráli živě ve studiu – Lose My Mind, Infection a Generation Fucked.

autor: Petr Bouška
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.