Hlíva místo kapra a místo Popelky film o prostitutce. Vánoce v postmoderně

12. prosinec 2018

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová, moderátorky povrchního pořadu o všem a o ničem aka Buchet, tentokrát rozebraly téma blížících se Vánoc. Vědí totiž, jak někomu vybrat dárek, aby se mu zaručeně nelíbil. Koledy a rozjímání nečekejte!

Ivana Veselková vidí své dětství klasicky černě a malebné vánoční vzpomínky nemá. Navíc tvrdí, že neumí vybrat nikomu dárek a že všem kupuje jen to, co by udělalo radost jí. Zuzana Fuksová se vytasí se svými podvodnými dárky z dětství, třeba dárkem pro strýce, v rámci kterého mu slíbila procházky se psem, které pak nikdy neuskutečnila. Obě ženy se shodují na tom, že dárky radši dostávají, než dávají, a kdo tvrdí opak, je pokrytec. Obě přiznávají, že navzdory střednímu věku stále dostávají od rodičů papírové dárky – a omalovánky tím myšleny nejsou. Vánoce pro obě byly v době mládí dobou bez školy, i tahle vychytávka ale v dospělosti zmizí.

Všichni to známe: Vánoce, to je sledování Libušky Šafránkové s Trávníčkem a Julie Roberts s Gerem, hádky u svátečního stolu plus masivní přejídání. 

Spustit audio