Jak vypadá správná káva
Větu "pojď na kafe" vyslovujeme téměř denně. Jaká ale je historie pití kávy u nás? Kdy se pití kávy v českých zemích stává běžnou záležitostí? A jak se ten náš dnešní šálek kávy liší od těch, které se pily v dobách, kdy bylo pití kávy v plenkách? Všechny tyto otázky a další kávové zajímavosti v úterním Klystýru osvětlí Štěpánka Havrlíková a Roberto Trevisan ze Školykávy.
Dozvíte se, jak si doma udělat opravdu dobrou a zdravou kávu a proč se vážně zamyslet nad tím, jestli se nevzdat svého oblíbeného "turka". I když u nás ještě pořád nenajdete dostatek podniků, kde byste dostali na stůl opravdu kvalitně připravenou kávu, není proč klesat na mysli. Stačí začít tím, že budete vědět, jak by mělo správné "preso" vypadat a chutnat a naznačit tak českým kavárníkům, že hned tak něco pít prostě nebudeme. A to všechno se dozvíte v Klystýru.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.