Kam zmizel ten letní banger? Horečka středeční noci a hity do vysokých teplot

17. červen 2021

Mikuláš „Lil Pot“ Příhoda a Honza „Prosák“ Bárta rozhodně nejsou kamarádi do vedra – naopak, z vytrvale rostoucí rtuti teploměru nás řádně mrazí v zádech. Tělesnou teplotu i tekutiny nám dokážou srovnat – a zároveň i zahřát u srdce – jen lední letní hity z parketů poslední dekády.

Tak jsme si osvěžili vzpomínky na pravidelný pitný režim sycených limonád od ruského producenta 813 a samozřejmě SOPHIE, jejíž syntetická směs se svého času podávala i v nejmenovaném fastfoodovém řetězci. Ostatně, samotné logo singlu to dávalo tušit. Náhoda? Nemyslíme si.

Ovšem jsme si zcela jistí, že to, nakolik je track „hot“, nemusí nijak souviset s klimatem země, odkud pochází jeho autor. Svého času tak základnami neo-neonového zvuku future bass byla stejně tak Austrálie jako Norsko. Ostatně, společný vibe stírá vedle teplotních i kulturní rozdíly – své o tom ví ASAP Rocky i Skepta. A co teprve Major Lazer.

Jak je nejpopulárnější klubová melodie na Panovu flétnu? Proč se Basenji (a ostatní psi) nepotí? A co Cashmere Cat? Poslechněte si Flám plný letních bangerů!

 

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.