Kauza zpackaného odletu zastínila české úspěchy. Jak se bude vzpomínat na olympijské hry v Tokiu?

13. srpen 2021
Tribuna

Olympijské hry v Tokiu byly pro českou výpravu nadmíru úspěšné. Sportovci získali jedenáct medailí a v tabulce národů skončilo Česko nad očekávání vysoko. Jaká to vlastně byla olympiáda a které trendy vyšly na povrch?

Češi porazili v medailové tabulce takové země jako Španělsko, Írán, Turecko nebo Ukrajinu. Vojtu Ondráčka proto mrzí, že skvělé výkony českých sportovců přehlušila aféra okolo odletu olympioniků do Tokia, kde se někteří nakazili koronavirem. „Myslím, že by se měly řešit především medaile a úspěchy sportovců,“ říká.

Čtěte také

Místo toho sledujeme mediální přestřelku předsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala a Filipa Neusera, hlavy Národní sportovní agentury. „Ti dva si asi neposílají přání k Vánocům,“ glosuje vztahy na trase vedení ČOV a NSA Vojta Jírovec.

Kteří čeští medailisté zanechali největší dojem? „Určitě Lukáš Krpálek, který obhájil zlato z minulé olympiády, a to v úplně jiné váhové kategorii, navíc v pro judisty posvátné hale Budókan,“ připomíná Vojta Jírovec. To na Martina Vaita hodně zapůsobil bronz fleretisty Alexandra Choupenitche, který ukázal, jak Češi dokážou uspět i v minoritních sportech.

To nejpodstatnější z právě skončené olympiády si poslechněte v novém díle Tribuny.

autoři: Martin Vait , Vojtěch Jírovec , Vojtěch Ondráček
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka