Když se vaří trap, lítají třísky. Producentův průvodce s Onibabou

V našem studiu jsme tentokrát přivítali kamaráda a producenta ze stáje Opak Dissu – Onibabu. Mistr Lesejk Holyday se zastavil probrat jeho beats, oblíbené artists & chystané novinky.

Ve studiu je opět rodinná sešlost a tak to máme rádi. Vítáme Onibabu, našeho kámoše, producenta a milionového chlapce. Kdy se zjevil na světlo světa? První zmínku o něm lze nalézt na releasu z naší stáje, a tím je Dirty Jarda Tape, kde produkoval samotné intro mixtapu.

ASAP Jarda, který má na svědomí výše zmiňovaný projekt, se s ním pak dále spojil, aby navařili dnes již legendární Lesejk Holyday EP, na kterém se ukázal Onibaba v celé své kráse. Těžké a jednoduché beats, založené na tvrdé 808 base a až metalové lince, se ukázaly jako jeho domácí pole působnosti, ve kterém mu je nejlépe.

Od doby Lesejk Holyday, tedy roku 2019, uběhla již dlouhá doba a Onibaba stále přitvrzuje. Začal se propojovat s místními talentovanými producers od Olomouce po Holice a přikládá tak do pomyslného trapového kotle svým skillem ve FL studiu. Brzy mu vyjde společný projekt s Bílým klukem z kolektivu BCAA a dost možná také další EP z naší stáje.

Kromě produkce bylo na místě probrat také samotné projekty, které u něj zarezonovaly. Dostali jsme se tak k lidem, jako je Playboi Carti, Trippie Redd, Sosmula & Zillakami a další. Ve zkratce jde primárně o těžkotonážní zvuk, co zničí vaše špěluňky. A to je přesně ten hluk, co má Onibaba rád!

Co říká Onibaba na samply a loopy v rapové produkci? Co si myslí o nové desce Sosmuly? Kdo naposled nahrál na jeho beat skladbu? A zanechala na něm baskytara nějaké následky? To vše v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka