Kompostování lidí je in a zloděj vynadal sám sobě. To jsou nej zprávy uplynulého týdne

25. březen 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejkřupavější sušenky ze zpravodajského talířku. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici ekologie zaujala zpráva o tom, že roste zájem o kompostování lidských těl, které funguje jako alternativa k ukládání zemřelých do země. Ostatky jsou uloženy do vzduchotěsných nádob, kde jsou obklopeny pilinami a slámou. Do směsi s dřevní štěpkou se pak přidá vrstva vojtěšky, která poskytuje mikrobům teplo, a napomáhá tak rozkladu. Ivana už začala i fantazírovat, jak se nechá zkompostovat na psí loučce.

Zuzanu jako fanynku brněnských krimizpráv dostala do kolen informace o tom, že tamní zloděj po krádeži magnetu sám sobě vynadal. Strážníkům dodal, že jde o jeho první krádež, a po ověření v registru přestupků už měla hlídka jistotu, že mluvil pravdu.

Mikrovlnky navázaly další bizarností –⁠ jiný Brňan prý zazvonil na stanici Městské policie, aby tamní zaměstnance požádal o to, ať ho dovezou do jižních Čech.

Je mezi troufalým cestovatelem, upřímným zlodějem a kompostováním nebožtíků nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka