Kompot ve Varech: Jak přežít největší filmový festival v Česku?

4. červenec 2019

Popkulturní pořad Radia Wave i letos vysílal živě z kolonády v Karlových Varech. Tentokrát se však rozhodl místo filmařů a organizátorů pozvat do svého vysílání někoho jiného: samotné návštěvníky. Jak se vyvarovat zásadním faux pas? A které filmy se vyplatí letos vidět? To si poslechněte ve zvuku.

Blogerka Jana Patočková už je ve Varech poněkolikáté, naopak Vojta Adami nejprestižnější filmový festival ve střední Evropě letos navštívil poprvé. Jak se liší jejich první dny? Čeho si nejvíc všímají a co je prozatím nejvíc překvapilo?

Karlovarský festival každý rok navštěvují známé americké hvězdy. Letos byla největší fronta u červeného koberce před Thermalem při příjezdu Julianne Moore a Billyho Crudupa. Do lázeňského města přijede ale také (znovu) Casey Affleck nebo Patricia Clarkson. Zajímá naše hosty účast takových hvězd, nebo radši volí v mezičasech plavání a relax?

Co je nezbytné mít s sebou po celou dobu festivalu? Proč nikdy Šimon nenavštívil na festivalu žádnou retrospektivní projekci? A jakou má Hana strategii na zvládnutí všech festivalových večírků? Poslechněte si celý díl.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.