Mít psychické trable není ostuda. Důležité je říct si o pomoc

14. červen 2023

Zuzka s Ivanou tentokrát v rozhlasovém studiu přivítaly Káju, která se rozpovídala o svém pohnutém životě, který zahrnuje mimo jiné hospitalizace na psychiatrii, hraniční poruchu osobnosti a poruchu příjmu potravy, ale také pedagogiku a brigádu za barem.

Kája otevřela téma svých několika hospitalizací a to, že se několikrát pokusila o sebevraždu. Zmínila, že je opravdu trapas, když se jí cizí lidé ptají na její zjizvené ruce a že se během hospitalizací občas dějí divy. Třeba takové, že vám chce spolupacientka ukrást vaše jméno a identitu.

Kája také povyprávěla o tom, co jí pomáhá, když je jí těžko na duši - ráda se projde, ale nejvíc jí pomohlo omezení práce v gastronomii po nocích a pořádný šlofíček. Zmínila pak také, že ji baví učit mládež a že být vychovatelkou je odvaz, který zahrnuje třeba kradení cedulí.

Nebyly by to Buchty, kdyby se nedotkly úplně jiných témat. Padla slovní spojení lidská hromada, lidská stonožka, tancování s děckama, Zuzanino trauma z kravína, umývání pacek pejskům a stigmata.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že pobyt v tzv. blázinci není ostuda.

Spustit audio