Nejlepší girl pop i instrumentálka, co nenudí. Startér připomněl další tracky před květnovým finále

21. duben 2020

Za dva týdny budeme znát vítěze hitparády neobjevených roku 2020. Bude to Terra, česká následovnice Beyoncé? Nebo rapper a producent Bols/slob, který dokáže míchat vlivy Tylera, the Creatora a Sophie? A koho milujeme, i když se mezi dvacítku posluchačsky nejoblíbenějších tracků nedostal?

Třeba Maellu, zpěvačku, která nám v prosinci poslala skladbu Like Gin. Slyšeli jsme v aktuálním ročníku jen málo lepších songů. V Like Gin je něco zlomyslného a zároveň uhrančivého, možná za to může Michaelin pevný hlas, možná její talent skládat nezapomenutelné refrény. Veliká škoda, že se Like Gin nedostal mezi songy s nejvíce hlasy. Zasloužil by si to. A o Maelle určitě ještě uslyšíme. Jak říká Jakub: Líto mi Maelly není. Startér vůbec nepotřebuje.Je to tak. 

Vzpomněli jsme si i na Michala z kapely Mulholland Blue, dřívějších vítězů Startéru. V říjnu nám poslal track svého nového projektu ČarodějPes. Byla to instrumentálka a vůbec ne nudná! To se nám moc často nestává. Navíc dostal ČarodějPes nějaké hlasy, což bereme jako důkaz, že jsme se s výběrem tohoto tracku úplně neminuli.

S radostí jsme si připomněli rappera Bols/slob, kterého milujeme už pár let. Tentokrát se mu konečně podařilo vyšlápnout si na vrchní dvacítku. Dostane se do finále? A co Terezie, melancholická songwriterka s citem pro chic aranže, která se nebojí češtiny ani sdílení komplikovaných emocí? Poslechněte si poslední vydání Startéru, opět jsme vysílali pod peřinou a v teplákách!

Poslechněte si další ze série rekapitulačních Startérů a nezapomeňte hlasovat pro své favority. Vlastní tracky hezky piplejte, další novinky pouštíme až v říjnu!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio