NIVVA

11. červenec 2024

Audiovizuální projekt NIVVA spojuje hudbu s digitálním uměním a vtahuje nás do záhadného světa umělé inteligence včetně explorace jejího vlivu na lidské vnímání. Prostřednictvím vlastního 3D avatara NIVVA nabízí nejen hudební zážitek, ale i unikátní propojení s publikem skrze ambiciózní projekce.

Projekt zpěvačky, která nechává svou identitu skrytou, se na pražské hudební scéně poprvé představil v roce 2020, kdy u labelu Bad Names vyšlo debutové EP Easy. Jeho živá premiéra proběhla na festivalu Lunchmeat a NIVVA s úspěšnou audiovizuální performance pokračovala na turné po Evropě. Vystoupila například na maďarském festivalu INOTA nebo PINu v Makedonii. Debutového alba HIDEOUT, které přináší vhled do samého nitra AI, jsme se dočkali až loni v listopadu. Ve spolupráci s Ondřejem Mikulou (Aid Kid) se tu mísí zvukové experimenty, popový songwriting, klubové beaty, orchestrální aranže i noise nebo ambient. Pilotní singl Sirens jsme řadili mezi nejlepší nahrávky roku a NIVVA si za ni vysloužila cenu české hudební kritiky Apollo. Pokud chcete nahlédnout do blízké budoucnosti hudebních vystoupení, seznamte se s digitálním avatarem, který enigmatickou zpěvačku zastupuje na sociálních sítích i koncertech.

NIVVA

The NIVVA audiovisual project combines music with digital art and draws us into the mysterious world of artificial intelligence, including an exploration of its influence on human perception. Through its own 3D avatar, NIVVA offers not only a musical experience, but also a unique connection with the audience through ambitious video projection art.

The project of a female singer, who keeps her identity hidden, first appeared on the Prague music scene in 2020, when her debut EP Easy was released on the Bad Names label. After its ambitious live premiere at Prague’s Lunchmeat festival, NIVVA went to tour Europe with a successful audiovisual performance. She has performed at the Hungarian festival INOTA or PIN in Macedonia. The debut album HIDEOUT which was released last November gives us insight into the very heart of AI. In collaboration with Ondřej Mikuła (Aid Kid), it combines pop songwriting, club beats, orchestral arrangements, noise and last but not least ambient sounds. Radio Wave ranked the lead single Sirens among the best recordings of the year and it also earned NIVVA the Apollo Award from the Czech music critics. Meet the digital avatar, who gives you a glimpse into the near future of musical performances. Meet NIVVA.

Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.