Osm piv, x panáků a dvě flašky vína. Tak vypadaly dny bubeníka The Atavists Adama Jánošíka

19. únor 2022

Koncerty, festivaly, divoké afterparty. O hudebnících, a obzvlášť o rockerech, se často říká, že žijí nespoutaným životem plným drog a alkoholu. To pro mnohé z nás může znít jako dobrodružství. V dokumentu Gabriely Jakoubkové Poslední pivo ale uslyšíte, jak tenká je hranice mezi zábavou a průšvihem.

„Zažíval jsem už i pocity, že se chci upít.  Bylo mi jedno, jestli se ráno probudím. Přestávaly fungovat brzdy, jako jsou třeba moje děti. Vypustil jsem z pusy slova, za která jsem se fakt styděl. Trvalo mi dlouho, než jsem si odpustil,“ říká Adam, bubeník rockové kapely The Atavists.

Adam Jánošík

Po návratu z léčebny se začal znovu naplno věnovat kapele a koncertování. Znovu se tak ocitá ve světě plném nástrah. Autorka dokumentu navštívila i festival, kde The Atavists koncertovali, zachytila festivalovou atmosféru a vyzpovídala fanoušky.

Jak se k Adamově problému postavili ostatní členové kapely? A jak se muzikantovi, který bojoval se závislostí na alkoholu, žije v hudebním festivalovém prostředí, kde se člověk často konfrontaci s pitím a drogami nevyhne? Poslechněte si celý dokument!

Gabriela Jakoubková

O autorce

Gabriela Jakoubková studuje druhý ročník oboru Rozhlasová a televizní dramaturgie a scenáristika na JAMU. V roce 2019 vyšla její čtvrtá kniha Tak znovu, jejímž obsahem jsou příběhy lidí, kteří se vyrovnávali nebo se stále vyrovnávají s nějakým zásadním životním zlomem. Autorka se nyní snaží podobná nelehká témata ztvárnit i formou audio dokumentů. Jejím prvním „pokusem“ je právě dokument Poslední pivo.

Autorka: Gabriela Jakoubková
Respondenti: Adam Jánošík a The Atavists
Dramaturgie: Daniel Kupšovský, Terezie Jirásková
Zvukový mistr: Marek Stejskal
autor: Gabriela Jakoubková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.