Ostravská kapela February: Nakoplo nás to jako kůň

20. září 2016

February debutovali singlem Hide Me Under Autumn Leaves, který vypustili 1. února 2016. Ten začal rychle sklízet pozitivní ohlasy a úspěšně bodoval v soutěži Startér na Radiu Wave a dalších. „Nakoplo nás to jako kůň, bolí to, ale dobře to bolí. Ty cesty jsou docela náročné, ale vyplatí se to, je to fakt super. To musí bolet, jinak to není ono,“ shodovala se kapela, která do studia na Vinohradské dorazila naskládaná v pidiautě až z Ostravy.

Prostřednictvím hudebně exportního projektu Czeching pomáhá Radio Wave progresivním českým hudebníkům na vlny zahraničních rádií i na zahraniční pódia. Letošní nominované vám představujeme v rámci jejich živého vystoupení On Air během vysílání. Do úterního On Airu dorazili právě February.

Se singlem Hide Me Under Autumn Leaves kapelu nominoval hudební publicista Karel Veselý a nešetřil velkými slovy. O skladbě mluví jako o epickém tvaru, který se kapele povede možná jednou za kariéru. „Doufáme, že v budoucnosti dokážeme napsat písně, se kterými budeme třeba ještě spokojenější, tady rozhodně nekončíme,“ culí se kluci a vzápětí dodávají, že debutová deska je zatím v nedohlednu a vše je ve fázi rozmýšlení. „Hlavně musíme ty písničky na desku mít,“ uzavřeli spekulace.

V On Airu zahráli tři skladby, naživo si je můžete užít na Czeching Showcase, kdy vystoupí všichni nominovaní najednou, a to 27. září na speciálním večeru Czeching Showcase.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.