Pošta na Antarktidě hledá personál a v Brně řádí ekomuž. To jsou nej zprávy minulého týdne

8. duben 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejpikantnější papričky ze zpravodajského keříku. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici chladu zaujala zpráva o tom, že britská charitativní organizace UK Antarctic Heritage Trust hledá lidi, kteří by strávili pět měsíců na Antarktidě a vedli zde nejodlehlejší poštu na světě. Úspěšní uchazeči budou také provozovat tamní obchod se suvenýry a provádět sčítání tučňáků oslích v rámci snah o ochranu jejich kolonie. Dreamjob, myslí si Mikrovlnky.

Zuzanu jakožto fanynku graffiti upoutala informace o tom, že mladík v Kutné Hoře nasprejoval na zeď podobiznu Homera Simpsona. A nesměla chybět nějaká ta podivná zprávička z Brna: padesátiletý muž se tam toulá ulicemi a bere lidem popelnice, jejichž obsah podrobně zkoumá. V odpadcích nehledá nic k snědku, ale pouze plasty, sklo či papír. Jakmile najde požadovaný materiál, třídí jej do barevných kontejnerů.

Je mezi ekofantomem, sčítáním tučňáků a kutnohorským sprejerem nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale komu to vadí? Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio