Pozvání na Code:Mode, Odd-room designers a ekologická móda z Všup

1. duben 2009

Code:Mode je prodejní festival nezávislé módy, který můžete navštívit první dubnový víkend v Karlin Hall. Jde o pokračování akce Prague Free Fashion Weekend, které nabízí velký trh s alternativní módou, šperky a doplňky.

První den akce, v pátek 3. dubna, proběhne od osmi hodin večer velká módní přehlídka většiny zúčastněných návrhářů. Heslem Code:Mode je výzva "ignorujte konfekci". Víc se o akci dozvíte v sestřihu rozhovoru s Jovankou Vlčkovou.

Prague free fashion weekend : CodeMode 09 Karlín Hall Praha 8, Thámova 8 Otevřeno: 3.4. 15:00 - 03:00 4.4. 10:00 - 03:00 5.4. 10:00 - 17:00

Jednou ze značek, která bude mít na Code:Mode premiéru je Odd-room. Jde o eshop, který sdružuje 3 oddroom designers. Kristýna Javůrková, Iva Burkertová a Nikola Hostounská společně vytvořily kolekci dámského oblečení doplněnou několika pánskými mikinami. Víc se o nich dozvíte v rozhovoru s Kristýnou Javůrkovou.

00890480.png

Reportérka Anny natáčela na módní přehlídce kolekce oděvů šetrných k životnímu prostředí. Šlo o prezentaci prací studentů Ateliéru designu oděvu a obuvi a ateliéru Módní tvorby Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Ekokolekce vznikla jako součást projektu Challenge Europe pod záštitou British Council a byla předvedená v rámci akce I ŠATY DĚLAJ KLIMA v úterý 24. března 2009 vpodvečer v kavárně Louvre na Národní třídě. V reportáži se dozvíte, jaký názor na ekologickou módu má Liběna Rochová a svojí práci vám představí návrhářky Zdenka Imreczeová, Jindra Jansová, Daria Makeeva, Eliška Kuchtová, Markéta Martišková, Lenka Štěpánková a další.

odkazy: www.codemode.cz www.odd-room.com www.vsup.cz www.ekovoice.cz Challenge Europe

playlist: Hot Chip - Transmission, Joy Division cover (War Child) The Though Alliance - Hung Up On A Dream (Sincerely Yours) Matthew Herbert - Singing In The Rain (K7) Bell - Magic Tape (unsigned) Aleladiane - Whiteasdiamonds (Rough Trade) Japanther - Bumpin Rap Tapes (Tapes Records) Bat For Lashes - Daniel, Death Metal Disco Scene remix (Astralwerks) Sin Fang Bous - We Belong (Morr Music) Matthew Herbert - Nicotine (K7)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.