Rozvážet pečivo je makačka, ale můžete pak vyjíst náplně z koblížků zdarma
Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly Vlastu, která rozváží pečivo a miluje cestování. Natáčení přihlížela i Zuzanina dcera, která si felila na pytli a občas něco breptala.
Vlasta se svěřila, že se nejprve vyučila kuchařkou v Teplicích nad Metují, ale za svou životní výhru to nepovažuje, protože během učení řešila náročnou lásku. Pak se vydala s pejskem a dodávkou do Skotska, kde dobrovolničila a následně ji vítr zavál na farmu. Tam ji dostala na kolena další láska. Poté se odehrálo kratší intermezzo v ČR, aby Vlasta zase pláchla do Francie. Tam se pak odehrály další těžko uvěřitelné příhody. Vlasta pak udělala zastávku v brněnských Kohoutovicích a nyní je ve svém rodném kraji, kde autem rozváží pečivo.
Buchty se zaměřily na specifikaci pečiva, která Vlasta distribuuje a ta si pochvalovala, že může jíst pečivo zdarma, takže jen vyjídá vnitřky. Vlasta popsala také klasickou šichtu: vstává v 1 ráno a pak rozváží rohlíky a chlebíky, aby je v penzionech a podnicích měli ještě před rozedněním.
Nebyly by to Buchty, kdyby neprobraly zcela jiná témata: jak může liška k Táboru běžet se zázvorem, jak vypadá pečivo trojhránek a co dělat, když láska není láska.
Vlasta pak ještě vyzvala posluchače, aby se zajímali o vědu. No a pak se mohlo jít domů.
Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že sbalit si bágl a vydat se do neznáma může být bájo.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.