Správce márnice prodával orgány na černém trhu a Brňan řádil s pepřákem. To jsou nej zprávy týdne

30. červen 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejšťavnatější třešničky ze zpravodajského sadu. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanku coby milovnici nekalých praktik zaujala zpráva o tom, že Harvardova univerzita čelí velké kontroverzi, konkrétně její márnice na lékařské fakultě v Bostonu. Těla, na kterých měli medici trénovat své budoucí povolání, se totiž dostala na černý trh. Z obchodování s lidskými ostatky je obviněn správce márnice, jeho manželka a 4 další lidi.

Zuzanu jako fanynku moci uhranula informace o tom, že dva nejznámější světoví technologičtí miliardáři – Elon Musk a Mark Zuckerberg – se proti sobě nejspíš postaví v souboji v zápasnickém oktagonu. Musk totiž zakladatele Facebooku vyzval na souboj v jednom ze svých tweetů.

Nakonec nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna. Na tamním nádraží vběhl do čekárny senior s pepřákem. Všechny přítomné postříkal.

Je mezi bojujícími boháči, zběsilým seniorem s pepřovým sprejem a neřádem prodávajícím mozky nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.