Startér naložený v Kompotu. Spotify pop Noise Don’t Cry a elektronický Makropulos hodnotí Šimon Holý

21. leden 2019

Jonášovi moc moderování nešlo, takže je pochopitelné, že se hodil marod a nechal za sebe nastoupit Šimona Holého, oblíbenou celebritu z pořadu Kompot. Ale aby to nebylo tak jednoduché, do čtrnáctého kola hitparády neobjevených talentů vybral novinky. Popovou nálož od pražské kapely Noise Don’t Cry a vyklidněnou elektroniku z danceflooru nad ránem od producenta, který si říká Makropulos. Jak se novinky líbily Jakubu Kaifoszovi, ale hlavně našemu hostu Šimonovi?

„Tohle je spot-pop, žánr, který pomalu vymírá,“ myslí si Šimon o první novince od pražského dua Noise Don’t Cry, které má venku druhý singl a sbírá vřelé reakce na sociálních sítích. Aby ne. Hrají pop, který chce být světový, točí k němu výpravné klipy. Jenže našim moderátorům se to prostě nelíbí. „Hlavně ale nemám žádnou melodii, kterou bych si pamatoval! A to je problém!“ I Jakub souhlasí, že skladbě Promises chybí „hook“.

Druhá novinka je od producenta, který se pod přezdívkou Makropulos skrývá někde v Olomouci. „Má to dobře nakročeno, ale dělá to přešlapy,“ říká Šimon o skladbě The Carpathians, která podle něj musí skvěle fungovat v DJ setu ve čtyři ráno, ale zní trochu moc pod dekou. „Tohle je taková Jonášovina,“ říká o skladbě Jakub, který doufá, že se písnička udrží i příští týden, aby si ji jeho nejlepší kamarád mohl poslechnout. Díky!

Co se stane Šimonovi v červenci na Ibize??? A jak zní Startér, když se v něm sejdou dva experti na zvuk? Zapněte Startér bez Jonáše, ale zato… s hezkými písničkami!

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio