Startér našel svou letní lásku: Good Times Only. Do síně slávy putuje i producent D2

9. duben 2018

Hned čtyři novinky si našly cestu do žebříčku hitparády neobjevených. A dokonce i bručoun Jakub Kaifosz musel uznat, že si tentokrát drží vysokou úroveň. Kdo je pro nás v desátém kole jasný objev?

Good Times Only! Čtyřčlenná pražská parta vznikla loni v únoru a před pár týdny vydala první EP nedělní Luka, které zavírá melancholická hymna Letní třešně bejvaj nejsladší. „Probudila ses v posteli, která není tvoje,“ začínají kluci song o tom, co mohlo být, ale nebude. Good Times Only kývají směrem k Jéčkovi a Cold Cold Nights, Role, Mayenům a Dukle. A chybí jim přitom všechny nešvary výše zmíněných kapel. Tenhle song se bude hrát celý léto, po všech rozchodech na náplavkách a Stalinech. A my doufáme, že zazní i na Startér Showcasu v Café V lese, neboli že to Good Times Only dotáhnou až do finále.  

„Tak snad někdy v síni slávy!“ napsal nám na závěr svého bia producent D2, sedmadvacetiletý rodák z Ostravy jménem Marcel Cooper. S hudbou začínal ve čtyřech letech, tehdy ještě na sovětský plastový klavírek se třemi oktávami. Dnes skládá minimalistické taneční tracky, kterými proplouvají klávesové pady a duní kopáky. Už loni nás zaujal temně laděnou skladbou Gama, letošní Extec sebevědomě stoupá do euforických výšin. Nevíme, jak dlouho to producentovi D2 bude trvat do síně slávy, ale doufáme, že na nějaký noční slot na Besedě u Bigbítu už to stačí!

Ještě dvě novinky dostaly prostor v desátém kole Startéru, nahradily tak úspěšnou pětitýdenní jízdu kapely Smile a sóloprojektu černýkafe. Duo Hello Marcel poslalo Bůček, funky pecku s náležitě nablblým textem. Pro Jonáše epigoni Midi Lidi, pro Jakuba J.A.R. po lobotomii. Anna Kabátová a Matěj Cabadaj startují svou hudební kariéru se skladbou Ve světle neonu, což je songwriterský debut se všemi přednostmi i neduhy – trochu neučesaný, trochu naivní, ale taky sympaticky bezprostřední a nakonec i dobře vybalancovaný pop. Anna s Matějem se nejspíš vybarví jako písničkáři, kteří umí napsat hitovku, co nebolí.

Poslechněte si poslední Startér, pošlete hlas favoritovi nebo ukažte Jonášovi s Jakubem, že objev české hudební scény mají teprve před sebou. Vaše tracky chceme na starter@rozhlas.cz.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.