Startér vyhazuje kytary oknem a staví elektro lounge. Místo v něm mají i Smeti a The Avenues

26. listopad 2018

„Už jsou tu jenom dvě kytarovky! To už není veřejnoprávní!“ Vypadá to, že v hitparádě neobjevených se to na chvíli převážilo. Z ampů jsme vypojili většinu kytar a místo nich přidali synthy, samplery a počítače. A vůbec to nevadí! Ani Kubovi, který si tento text určitě ani nepřečte!

První novinka devátého kola Startéru sice do kytar pořádně řeže, ale kdyby je The Avenues vyměnili za synťáky, písničce Bad Habits by to nijak neuškodilo. Message by byla pořád stejná. Udělat epochální hit à la Muse. Ten refrén si má člověk pamatovat až do konce svých dnů. Jenom škoda, že není trochu líp odzpívaný – protože kytary nekytary, tuhle píseň musí táhnout vokál. Tohle totiž není kytarovka, je to pop.

Druhá novinka přišla od producenta Vojtěcha Smetany aka Smeti. Dosud nejdelší track sezony si dává načas s budováním atmosféry – představujeme si noční město a nějakou zapomenutou čtvrť. Baví nás to dost. Otázka je, jestli Smeti svým retro kusem s hutnou atmosférou dokáže mobilizovat dost fanoušků. 1983 má hook, co si člověk zapamatuje, tak třeba i to mu pomůže vyjít z žánrového stínu.

Který track nás pořád baví? Na jakou písničku změnil Jakub názor a konečně jí propadl? A co má Jonáš pořád s těmi auty? Zapínejte Startér, zahlasujte pro svého favorita a pošlete vlastní song na starter@rozhlas.cz, chceme ho! Můžete vyhrát nahrání singlu ve studiu ReSound a natočit si k němu i videoklip!

autor: Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka