Startuje Podhoubí, magazín o životním prostředí. Prošmejdí lesy, mokřady i laboratoře

5. červen 2020

16. června spouštíme na Radiu Wave Podhoubí, magazín o přírodě a všem, co s ní souvisí. Každý týden v úterý po sedmnácté hodině bude Ondra Šebestík vysílat o ekologii, životním prostředí, environmentální krizi, ale i zahradničení, přírodní lyrice nebo třeba hobby včelaření.

Podhoubí je živý magazín, ve kterém se prolínají rychlé reportáže z terénu s názory odborníků ze studia. Osciluje mezi mikroskopickým světem laboratoří a globální klimatickou změnou. Přemýšlet a mluvit se bude o zvířatech, rostlinách, vodě i půdě, vždycky ale s ohledem na člověka a jeho roli v přírodních procesech.

Otázky klimatu a environmentální krize jsou jednou z největších výzev, před kterou současná společnost stojí. Podhoubí se chce přiblížit přírodě skrze pochopení jejích mechanismů a přinášet inspirativní příběhy lidí, kteří přispívají k větší udržitelnosti. V prvním díle magazínu se vydáme za včelami na jih Čech, tak si zatím pusťte teaser.

Magazín Podhoubí najdete brzy na webu wave.cz/podhoubi, přihlaste se také k odběru podcastu na wave.cz/podcasty. První díl vychází 16. června.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka