Tip Juliany Maškrtnice: Vyzkoušejte restauraci Čestr, jejich maso je hotová řeznická aromaterapie

1. prosinec 2020
Tip

Pokud patříte mezi milovníky kvalitně zpracovaného masa, bude se vám hodit nové doporučení pekařky a foodblogerky Juliany Fischerové Maškrnice. Ta pro vás tentokrát vybrala pražskou restauraci Čestr na Legerově ulici. Maso zde pečou na nízké teploty ve speciální sauně s bylinkami. A pro náročnější hosty připravuje šéfkuchař Pavel Brichzin také tříchodové menu. Hotové jídlo si pak můžete vyzvednout přímo v restauraci nebo nechat dovézt.

Jestli si teď však raději připravujete své jídlo doma, můžete vyzkoušet novou kuchařku Nejez blbě od odbornice na výživu a kvalitu potravin Karolíny Fourové. Dozvíte se základní principy správného stravování, rozdíly mezi javorovým a čekankový sirupem, nebo proč nezanevřít na mraženou zeleninu. Kniha je doplněna o 40 autorčiných nejoblíbenějších receptů.

Jak podpořit syrskou misi Lékařů bez hranic? A kde v Praze najdete korejskou pekárnu? Poslechněte si celý Tip Juliany Maškrtnice.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.