Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 potěší skateboardové veterány i nováčky

18. září 2020

Skejťáckou legendu Tonyho Hawka znají pravděpodobně i ti jedinci, kterým triky a ježdění na prknech jinak vůbec nic neříkají. Ne všichni ale už možná tuší, že tenhle chlapík už od roku 1998 spolupracuje s firmou Activision na sérii videoher. Jejich první dva díly z konce devadesátek se nedávno dočkaly předělávky do moderní podoby, a jak říká Jarda Möwald: „Je to jízda!“

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 není pouhým remasterem s trochu vylepšenou grafikou, ale plnohodnotným remakem na novém enginu. Nutno podotknout, že nutně rozšířeným remakem – najdete v něm všechny původní tratě, skejťáky a skejťačky i ikonický soundtrack nabitý tehdejšími hity, ale také spoustu novinek. Třeba hudební doprovod tvůrci rozšířilo skoro o 40 nových písniček, aby prý lépe reflektoval vývoj a historii pouliční kultury.

Podle Jardy, který s původními dvěma díly strávil stovky, ba možná i tisíce hodin, se remake hraje přesně tak povědomě, jak byste od něj čekali. Tratě jsou sice bohatší na vizuální detaily, ale fyzika na nich funguje plus minus stejně a hráčům originálu spustí svalovou paměť, o které nejspíš ani nevěděli, že ji mají.

Ze hry Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 ale není určený jen pro ostřílené hráče, klade si za cíl přilákat k počítačům a konzolím i zelenáče, kteří se na opravdovém prkně nedovedou ani udržet, a přesto by mezi skateboardisty rádi aspoň nakoukli. A těm dopřeje právě takovou skejťáckou fantazii, jako se to podařilo originálu z roku 1999.

Lákají vás namísto ježdění na prkně spíš jiné sporty, které vám přijdou nedostupné? Poslechněte si nejnovější Quest, který kromě Tonyho Hawka rozebírá i virtuální adaptace letních a zimních olympiád či dalších sportovních kratochvílí.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.