Velikonoční Kompot: Byl Ježíš gay? Odpověď překvapí

4. duben 2024

V novém Kompotu uslyšíte recenzi nového alba Beyoncé Cowboy Carter, která má hezké i méně hezké ohlasy. Popovídali jsme si také s programovou ředitelkou Prague Pride Veronikou Dočkalovou o tom, co znamenají Velikonoce pro LGBTQ+ věřící a jak je slaví. A jak proběhly ceny Anděl?

Jaké ceny si ze sobotního předávání Andělů odnesla Anna Vaverková, Anna K, David Koller nebo J.A.R.? Ano, samozřejmě, že ty hlavní. Co si o tom myslí Šimon? A proč je dobře, že vznikla nová kategorie Společný projekt asi jenom proto, aby dostali cenu Victor Sheen a Calin? Pusťte si Kompot.

A v Kompotu uslyšíte také rozhovor s teoložkou a terapeutkou Veronikou Dočkalovou, která dlouhodobě propojuje LGBTQ+ lidi se světem víry. V rámci spolku Prague Pride, který vede, provozuje také Kácečko, LGBTQ+ komunitní centrum v Praze v ulici Železná 18. V rámci něj existuje například Rodičovská skupina, Teenspace nebo Queer Support Group.

Poslechněte si, jak Veronika slaví Velikonoce a co si myslí o otázce, zda Ježíš mohl být gay. A sledujte nás na Instagramu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.