Vítězem Startéru jsou prazdniny. Pop z pokojíku, který míří na velká pódia

26. duben 2022

Tak máme zase objeveno! Vítězem hitparády neobjevených Radia Wave je trio prazdniny. A jeho příběh v hitparádě je v lecčem symbolický.

Prazdniny vznikly v nejtěžší fázi pandemie jako kapela tří kamarádů, kteří se rozhodli divnou dobu využít ke změně. Starou hudební formaci nechali plavat a začali hrát to, co je opravdu baví. Výsledkem je vítězný song 3am. „Původně jsme ho do Startéru posílat nechtěli,“ přiznává člen prazdnin Michael Schnaubert. „Říkali jsme si, jestli raději nepočkat na pozdější tvorbu než posílat na smrt hned první song, co jsme kdy udělali. Ale nakonec se to vyplatilo.“

Ve 3am je slyšet jak pokojíková atmosféra kapely, která zkouší první songy v tuhé karanténě, tak i předzvěst lepších časů, které jednou prostě musí přijít. Prazdniny mají bez diskuze čich na to, co dělá z popu pop, a to na chytlavé hooky, které nedostanete z hlavy, ani kdybyste chtěli.

Produkční stránka prazdnin balancuje mezi sympaticky lo-fi bedroom popovým přístupem a vycizelovaností současných hudebních trendů. Jejich neduhy jsou tak často právě největšími přednostmi a naopak, což z nich činí jednu z nejzajímavějších kapel letošního ročníku hitparády neobjevených.

Ten příští ročník už bude bez Jakuba a Jonáše. „Nemůžeš hledat fresh kapely, když se sám necítíš fresh,“ konstatuje Jonáš. Kdo nastoupí na místo protivných starých moderátorů? Jak uplynulý ročník hodnotí porota? A co chtějí finalisté vzkázat moderátorům Startéru? Poslechněte si poslední díl hitparády neobjevených!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka