Vítězka hitparády neobjevených Máří odehrála s kapelou novou Radio Wave Studio Session

14. červen 2024

Vítězka aktuálního ročníku hitparády neobjevených Startér Maří odehrála novou Radio Wave Studio Session. Kromě čtyř skladeb z debutové desky Léto znovu přijde ve studiu zazněla i jedna ukázka starší tvorby v angličtině. „Zatím mě baví čeština, ale vlastně mi přijde škoda naše skladby v angličtině nehrát. A lidi na koncertech to docela baví. Vždycky se pak ptají, kdy už si to budou moci někde poslechnout,” popisuje Máří.

Finále letošního Startér showcasu v Kasárnách Karlín bylo napínavé až do posledních vteřin. Žádná rivalita mezi finálovou trojicí prý ale rozhodně není. „S Iris z kapely Ida The Young jsme se dokonce bavily, že bychom mohly dát někdy společný koncert. Moc často v kapelách nepotkávám holky, tak bylo hezké si takhle popovídat,” říká Máří.

Máří, stejně jako Šimon a Honza z její doprovodné kapely, odpovídají na otázku, jestli by poradili ostatním přihlášku do Startéru jednohlasně: „Rozhodně to udělejte!” Samotná výhra pak znamená natočit profesionální singl a videoklip, na kterém již postupně začínají pracovat a výsledku se dočkáme ještě v letošním roce. „Krom skladby do Startéru teď i víc skládáme. Vlastně to v nás se Šimonem zase probudilo tvůrčího ducha,” uzavírá na optimistickou notu Máří.

Mají Marie, Šimon a Honza z projektu Máří praktické tipy k přihlášce do Startéru? A na kterých letních festivalech je můžete potkat živě? Poslechněte si celou Radio Wave Studio Session.

Související