Vzkazy ze Samotky: Jsme teď pořád spolu a já myslím na rozchod

7. duben 2020

V izolaci mohou s velkou intenzitou vyvstat problémy, na které dřív nebyl čas a prostor. Jedna z posluchaček, které se ozvaly na Samotku Radia Wave, pravidelně poslouchá dramatické hádky sousedů. Další zvažuje rozchod s partnerem, se kterým vychovává dítě. Poslechněte si, jak karanténa testuje mezilidské vztahy a jak se na velké změny v tomto období dívá terapeut Honza Vojtko.

„Prošla jsem několika fázemi, od úzkosti a zoufalství až po vyrovnanost a smíření se situací,“ říká v audio vzkazu na Samotku posluchačka Jana. Zatímco Jana se během karantény se svým partnerem ještě víc sblížila, další volající se stal pravý opak a zvažuje rozchod. Dramatické hádky páru v sousedství zas doléhají do bytu ke zpěvačce Báře.

Jak karanténa zasahuje partnerství a manželství a jak se na velká vztahová rozhodnutí během ní dívá psychoterapeut Honza Vojtko? Poslechněte si Samotku o zkouškách a krizích vztahů v karanténě.

Jaký je život ve společenské izolaci pro vás? Ozvěte se nám na e-mail radiowave@rozhlas.cz. Pošlete nám minutovou nahrávku o tom, jak se cítíte, co děláte, co je pro vás těžké, co vám dělá radost a pomáhá nebo co jste zjistili o sobě nebo lidech kolem vás. Vaše vzkazy a postřehy zpracujeme do příští Samotky s psychoterapeutem Honzou Vojtkem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.