We Are Domi

11. červenec 2024

Skandinávským popem ovlivněné trio We Are Domi (dříve Domi) v čele se zpěvačkou Dominikou Haškovou vzniklo v anglickém Leedsu během studií na hudební univerzitě. Jejich explozivní elektropop neprošel bez povšimnutí platformy BBC Music Introducing a s hitovou skladbou Lights Off se dostali až do velkého finále Eurovize 2022.

Zpěvačka a songwriterka Dominika Hašková se narodila ve Spojených státech, kde její otec Dominik Hašek chytal za hokejový tým Buffalo Sabres. Další dva členové kapely jsou z Norska – Casper Hatlestad hraje na kytaru, Benjamin Rekstad na klávesy. Maximalistický přístup k produkci, taneční beaty, pulzující syntezátory a podmanivé refrény s chytlavou melodií – to jsou We Are Domi, kteří mají zkušenost třeba z showcaseového festivalu NXNE v Kanadě a rychle se etablovali jako vysokoenergická živá kapela. Za jedinečný zvuk česko-norského tria může také speciálně upravená kytara, na níž hraje Casper Hatlestad smyčcem jako na violoncello či housle. V dubnu 2022 spojili síly s tuzemskými kolegy z Eurovize Lake Malawi, aby vznikl duet High-Speed Kissing. O rok později vydali eponymní debutové EP.

We Are Domi

Inspired by Scandinavian pop, We Are Domi (fka Domi) formed in England during studies at Leeds Conservatoire. The musical trio is led by Dominika Hašková, their explosive electropop didn't go unnoticed by the platform BBC Music Introducing and they also made it all the way to the Grand Final of Eurovision 2022 with their hit single Lights Off.

Singer and songwriter Dominika Hašková was born in the United States, where her Czech father Dominik Hašek succeeded as a goalkeeper for NHL’s Buffalo Sabres. Guitarist Casper Hatlestad and keyboard player Benjamin Rekstad were born in Norway. After studies in England, the trio decided to settle in Prague. With a maximalist approach to production, danceable beats, pulsating synths and monumental choruses with catchy melodies, We Are Domi have quickly established themselves as a high-energy live band. They experienced for example the Canadian showcase festival NXNE. In April 2022, they joined forces with fellow Eurovision band Lake Malawi to create a highly anticipated single High-Speed Kissing. A year later, they released their eponymous debut EP. The Czech-Norwegian trio's unique electro pop sound, inspired by Sigrid or Dagny, will make you dance.

Spustit audio