Zasmogovaná budoucnost a půjčovna jakuzáckého masa. Nové sci-fi filmy na streamovacích službách

13. květen 2020

Komorní trmácení po pralesní planetě i tísnivý pobyt ve znečištěné budoucnosti na pokraji kolapsu. To nabízí nové sci-fi filmy, které je možné sledovat na streamovacích službách a na které se zaměřil nový díl Ektoplasmy.

V nezávislé sci-fi Prospektor se vydáme spolu s hrdiny těžit minerály na pralesní planetu, kde kromě mimozemské vegetace najdeme bizarní náboženské kulty a ještě bizarnější tlupy banditů. Film byl chválený za to, že se soustředí hlavně na postavy a vztahy mezi nimi. Pozornost ale zaslouží i jeho sci-fi prvky, které nám dají zakusit údiv z mimozemské krajiny.

Korejský film Čas lovit skoro žádné sci-fi prvky nemá. Je to film o skupině pachatelů loupežného přepadení, které pronásleduje nezničitelný zabiják. Odehrává se ale v blízké budoucnosti, která je na pokraji civilizačního kolapsu. Bezútěšné prostředí a pocit zhroucení celého systému umocňuje tísnivost tohoto efektivního thrilleru.

Nejvýraznější sci-fi film z letošních novinek Netflixu je anime Půjčovna masa: Nové pouzdro. Navazuje na hraný seriál Půjčovna masa, ale dá se sledovat i samostatně. Převod cyberpunkové noirové atmosféry do animace se povedl. Přímočarý, dravě akční film si navíc dovedně půjčuje témata z japonských jakuzáren.

Více o letech do mimozemských pralesů a budoucnosti loupežných přepadení si poslechněte v novém díle Ektoplasmy.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.