Zažil jsem po Novém roce vyhoření, momentálně nejsem šťastný, říká autor podcastu Hrana Lukáš Houdek

16. leden 2022

„Z podcastu Hrana jsem zjistil, že nic nevím. Chlapi se mi po uvedení podcastu začali ozývat s děkovnými zprávami, ale je v tom pořád určitý stud. Kluci si také často ze svého těla dělají legraci, ale nevěřím, že jim posměšky vůbec nevadí,“ říká 37letý manažer projektu HateFree Culture Lukáš Houdek.

Jaký má Lukáš vztah ke svému tělu? „Mám pořád na mysli, že každý den musím něco dělat, abych nepřibral. Kdysi mi můj tehdejší přítel řekl, že mám na břiše nějaký špek, a od té doby to je ve mně zakořeněno, i když to třeba byl od něj jen nevinný žert.“

A jak se dokázal vyrovnat s traumatem ze svého útlého dětství? „Každý se s traumatem vyrovnává po svém, mně pomohlo o tom mluvit,“ popisuje Lukáš hrůznou životní zkušenost, kdy byl coby šestiletý zneužit. A zkoušel to už i jako dítě říct své matce: „Máma mě nejdřív nepochopila, když jsem jí o tom jako dítě řekl. Dozvěděla se to znova až po dvaceti letech, měla pak velké výčitky, že selhala jako matka.“

Proč Lukáš až donedávna neznal nenávist? Cítí se někdy osamělý? Jak prožíval přelom roku a proč si musel vzít čtrnáct dní volna? Odpovědi uslyšíte v novém díle Pochlap se s Lukášem Houdkem. Jeho autorskou podcastovou sérii Hrana si můžete poslechnout tady.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.