Shooting Fashion Stars: Dvojitá porce

8. říjen 2010

Představili jsme vám tři návrhářky, které se staly letošními Shooting Fashion Stars: Zuzanu Kubíčkovou, Mirku Talavaškovou a Zuzanu Sedmidubskou. Posledním jménem vybraným odbornou porotou SFS z nastupující návrhářské generace je značka Dvojitá porce, kterou společně vytváří Jan Zeman a Veronika Průšová.

Značka Dvojitá porce je z letošních Shooting Fashion Stars nejmladší a nejméně zkušená. Návrhářům Veronice Průšové a Janu Zemanovi ale nechybí odvaha, kreativita a energie. Poprvé na sebe upozornili hravě experimentální kolekcí Over-all, ve které do této nesmrtelné oděvní formy překlopili mimo jiné dámský a pánský kabát. Retro nádech kolekce podtrhly fotografie z interiérů okouzlujícího rotačního hyperboloidu, libereckého hotelu Ještěd, který je jedním ze symbolů města, kde se Dvojitá porce dala dohromady. Právě studium v Liberci vneslo do Dvojité porce důraz na kvalitní technické zpracování a čistotu linií.

Kolekce Sharp, se kterou se Dvojitá porce na Shooting Fashion Stars představí, je inspirovaná architekturou. Jan Zeman říká, že tentokrát vypadala spolupráce s Veronikou Průšovou tak, že on se soustředil hlavně na zpracování tématu a Veronika dodala modelům extravaganci.

02159662.jpeg

Oba návrháři Dvojité porce jsou momentálně na magisterském studiu módního designu na Baťově univerzitě ve Zlíně. Veronika Průšová se chystá na stáž na izraelskou Akademii designu a umění a Jan mezitím rozvíjí nové plány na linii elegantních pánských košil.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: Profily ostatních Shooting Fashion Stars, Zuzany Kubíčkové, Mirky Talavaškové a Zuzany Sedmidubské


Více se o mladé návrhářské značce Dvojitá porce dozvíte na webu dvojitaporce.cz, který vytvořil Ondřej Zita z Design Boys. Přehlídka kolekce Sharp v rámci slavnostního desátého ročníku Shooting Fashion Stars se odehraje ve středu 20. října od 19 hodin v holešovickém DOXu.

autor: nikamay
Spustit audio