100 Wounded Tears - 14 obrazů ztraceného zoufalství

24. únor 2009

100 Wounded Tears je dalším projektem, který vznikl ve spolupráci choreografů Jozefa Fručka a Lindy Kapetanei (Rootlessroot Company) s profesionálním tanečním souborem DOT504 Dance Company. Ke spolupráci byl rovněž přizván slovenský herec a zpěvák Csongor Kassai (Musíme si pomáhat, Čert ví proč).

Kompozicí a výrazovými prostředky je představení obou choreografů kulminací někdy surového, někdy chaoticky humorného zobrazování příběhů, ve kterých se naplno projevuje výrazový potenciál souboru DOT504. Projekt doprovází charismatická hudba Michala Kaščáka, zakladatele legendární undergroundové skupiny Bez ladu a skladu. Vizuální obraz doplňují kostýmy a výprava Simony Rybákové v light designu Dana Tesaře.
POSLECHNĚTE SI: Rozhovor z Odpolední session, kam přijali pozvání Lenka Ottová, šéfka souboru DOT 504 a choreografové představení Jozef Fruček a Linda Kapetanea.

00871537.jpeg

100 Wounded Tears
14 obrazů ztraceného zoufalství

Příběh o sedmi postavách, zrozených ze čtrnácti obrazů.
O čtrnácti rukou, zbavujících se šestašedesáti kil nešťastného masa a o bělosti dvěstěšesti kostí.
O čtrnácti směšných obrazech hledajících deset tisíc ztracených snů a o jednom smysluplném důvodu k existenci.
O čtrnácti zuřivých tužbách milovat sedmdesát prstů, zakrývajících dvě něžná prsa v dvou stech sedmdesáti šesti lžících hlíny.
O čtyřech stech patnácti zmatených slovech ve dvaasedmdesáti minutách, o dvou litrech vody ve dvou hrníčcích a v jednom velmi, velmi hlubokém talíři.
O čtyřiceti kusech dřeva, čtyřech lžících a osmi stoličkách, o dvou kladivech a třiatřiceti zatlučených hřebících.
O sedmi cibulích, rozetřených do šestasedmdesáti polibků a o devětadvaceti úderech hole.

A samozřejmě také o třiceti pokřivených zubech a jednom smilném jazyku nad hlavou mrtvého albatrosa v nekonečně měkké krajině.
Jozef Frucek / Linda Kapetanea

Více o celém představení přineseme v jednom z příštích vydání rubriky Tyjátr.

autor: Press kit
Spustit audio