15 let Dejvického divadla

23. září 2010

Dejvické divadlo si připomíná 15 let existence. Populární pražská scéna byla už třikrát oceněná Nadací Alfréda Radoka jako "divadlo roku". Nejdéle uváděné inscenace jsou Bratři Karamazovi, Oblomov a také Zelenkovy Příběhy obyčejného šílenství. Nejbližší novinkou bude Dostojevského Idiot v Krobotově režii, datum premiéry je stanoveno na 12. ledna.

K půlkulatému jubileu vyšlo multimediální DVD s dokumentem režiséra Ondřeje Kepky, který vznikl ve spolupráci s Českou televizí. Jsou na něm i ukázky z deseti inscenací z letošního repertoáru, textová část obsahuje informace o dosavadních počinech včetně reflexí divadelních kritiků.

Sfouknout 15 svíček na pomyslném dortu přišli do studia Radia Wave ředitelka Dejvického divadla Eva Měřičková a 2 členové hereckého souboru, Marta Issová a Ivan Trojan. Mluvilo se nejen o Dejvickém divadle, jeho souboru a repertoáru a aktuální situaci, ale i o současných filmových aktivitách Marty Issové a Ivana Trojana. Marta právě dotočila celovečerní film Děti noci s režisérkou Michaelou Pavlátovou a Ivan Trojan mluvil o filmu Karamazovi od Petra Zelenky, který by měl jít do kin v dubnu.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio