43. MFF KV začíná

4. červenec 2008

Karlovy Vary se začátkem léta stávají na několik dní centrem České republiky. Od 4. do 12. července se upírají zraky většiny fanoušků filmů na 43. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Letos nabídne vedle standardně netradiční filmové podívané více než dvou stovek snímků, také možnost setkat se s herci Robertem De Nirem, Christopherem Leem, Dannym Gloverem

Radio Wave se v nadcházejících dnech připojí k festivalovému dění s vámi. Už v pátek ve 14.20 se můžete v Odpolední session těšit na živý telefonický vstup našeho reportéra Pavla Cypricha, který se tou dobou bude pohybovat po karlovarské kolonádě. Shrnout aktuální dění na festivalu a představení jednotlivých sekcí bude jeho úkolem. V živých vstupech do vysílání bude z Karlových Varů pokračovat i v průběhu zbytku festivalu. V polovině týdne ho vystřídá kolega Pavel Sladký, který v nasávání tamější jedinečné atmosféry a jejímu přiblížení posluchačům Radia Wave bude pokračovat.

00743387.jpeg

Tradiční festivalové hemžení zahájí v pátek v půl jedné americký snímek Noc postupuje režiséra Arthura Penna s Genem Hackmanem v hlavní roli. Oficiální začátek ale přijde až večer se slavnostním ceremoniálem a novým filmem hosta festivalu Roberta De Nira Co se vlastně stalo. Odstartuje tak osmidenní náročný, nezapomenutelný a divácky vstřícný maratón nezávislé i mainstreamovější filmové produkce z celého světa.

POSLECHNĚTE SI: Rozhovor Pavla Sladkého s programovou ředitelkou karlovarského festivalu Juliettou Sichel vysílaný v Odpolední session 3. 7. 2008.

autoři: ČRo Radio Wave , Pavel Cyprich
Spustit audio