5 let se Switchem. Jak konzole od Nintenda změnila herní svět?

10. září 2021

Od představení konzole Nintendo Switch uběhne zanedlouho už celých pět let, a jak říká Jarda, bývá to ten čas, kdy jsou herní systémy v polovině životního cyklu. Šárka nicméně oponuje, že v případě japonské firmy, která si ráda dělá věci po svém, to možná tak úplně platit nebude. Společně pak oba moderátoři shrnují, co nejzajímavějšího na Switchi zatím vyšlo i proč se těm nejčerstvějším kouskům máte raději vyhnout.

Když se řekne Nintendo, i posluchači méně znalí herního světa si nejspíš vybaví herní série jako Mario, Pokémon nebo The Legend of Zelda. Na hrách s italským instalatérem a jeho věrným ansámblem přátel i nepřátel firma staví i v současné generaci.

Mario letos slaví 40. narozeniny a za tu dobu zvládl prodat přes tři čtvrtě miliardy kusů svých her. Jubilejní ročník pro něj ale aspoň dle Jardy moc kvalitní není a namísto červnového Mario Golf: Super Rush doporučuje radši jiné hry s golfovou tematikou.

Ani nejnovější přírůstek do série The Legend of Zelda se nezařadí k tomu nejlepšímu, kde se můžete vydat zachránit magický svět Hyrule. Díl s názvem Skyward Sword HD totiž představuje jen graficky mírně vylepšenou verzi deset let staré hry, která má navíc poněkud zvláštní ovládací schéma a velmi lineární průběh. Fanoušky otevřeného reaktivního světa Breath of the Wild tak čeká spíš zklamání.

Jak je na tom na Switchi třetí velký pilíř Nintenda v podobě Pokémonů? A vyplatí se na hybridní konzoli koukat i po nezávislých titulech? Poslechněte si celý díl Questu o hrách pro Switch a zjistíte, že i mimo obligátního Maria a Zeldy mají co nabídnout.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka