Adventure Race 2006 je u konce

30. květen 2014

Po třech dnech se jeden z nejtěžších extrémních závodů na území České republiky přiblížil konci. Zatímco nejlepší týmy dobíhaly během pátečního odpoledne do cíle, na ty slabší čekalo ještě několik hodin tvrdé dřiny. POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s hlavním organizátorem Adventure Race

Po třetí disciplíně - in-line bruslích - absolvovali závodníci asi padesát kilometrů dlouhou trekkovou trať zpestřenou jeskyňařením a boldrováním. Z této disciplíny přešli na 140 km dlouhou trať na horském kole, která obsahovala pro změnu plavání s koly a skalní lezení. Nejlepší týmy dorazily k břehům v brzkých ranních hodinách. Teplota vody v tu chvíli rozhodně nebyla vysoká a tak se dva týmy rozhodly, že i přes penalizaci vynechají tuto disciplínu.

Podle organizátorů probíhalo vše podle plánu a na prvních místech byly týmy, od kterých se očekávalo, že se budou prát o příčky nejvyšší. Těsně před koncem, tedy v průběhu poslední disciplíny, vedl tým Tilak/Opava Net Adventure team, kterému byl v patách dánský tým Fjällraven.

00442483.jpeg

Po sečtení penalizací vyhrál Tilak/Opava Net Adventure team, stříbrnou pozici nejextrémnějšího závodu na území České republiky překvapivě obsadil další český tým Ekonom Internet Billboard, který nakonec předstihl dánského favorita Fjällraven.

autoři: Lukáš Kosprt , Jakub Viliš
Spustit audio