Advokát vystupoval jako kočička a moravská žena větrala pervitin. To jsou top zprávy minulého týdne

12. únor 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejsladší rozinky ze zpravodajské žemlovky. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu rozohnila zpráva o tom, že jindy nepříliš sledované online jednání soudu v Texasu přitáhlo zájem veřejnosti poté, co se advokát Rod Ponton objevil na obrazovce jako kotě. Přítomný právník po přihlášení do programu nechal omylem zapnutý filtr, díky němuž místo něj účastníci videokonference viděli jen smutně se tvářící bílé koťátko mluvící Pontonovým hlasem. 

Po několika vteřinách, kdy se technicky nepříliš zdatný právník marně snažil zbavit vzezření koťátka, rezignovaně ohlásil: „Jsem připraven i přesto pokračovat. Jsem to já, ve skutečnosti nejsem kočka.“ Oops, stane se, míní se vším smířené Mikrovlnky.

Zuzanu jako milovnici bodrých obyvatel Moravy příjemně překvapila zpráva o ženě, která policisty během domovní prohlídky přivítala na zápraží s informací, že právě odvětrává čerstvě vyrobený pervitin. Alespoň byla vychovaná k pravdomluvnosti, myslí si Zuzana, přestože vaření omamných látek naprosto neschvaluje.

Je mezi upřímnou drogovou kuchařkou a advokátem s obličejem zvířátka nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky, ale to přeci nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.