Aktuální dění na VŠE

23. říjen 2008

V minulém vydání studentské hodinky na Radiu Wave pojmenované Universum vás Veronika Mayerová vzala na exkurzi oboru etnologie. Tentokrát se s Pavlem Cyprichem podíváte nejenom na pražskou ekonomku, ale zamíříte také do ostatních vysokoškolských koutů republiky.

Ve zprávách si Pavel vzal na paškál hlavně chystanou státní reformu terciárního vzdělání a podíval se také na výsledky průzkumu o chování žáků základních škol. Nedopadly vůbec dobře.

Hostem pátečního Universa byl Petr Čermák, šéfredaktor Studentského listu, nezávislých novin Vysoké školy ekonomické v Praze. Ohlédli jsme se za říjnovým vydáním jejich měsíčníku a Petr prozradil, co bude obsahem listopadového čísla. Na závěr akademické šedesátiminutovky už jsme klasicky prošli dění na vysokých školách napříč republikou a zakončili odkazy na nejzajímavější čtení nejen ve studentských magazínech.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.