Alan Wilder hostem Radia Wave

1. říjen 2007

Není nad to odstartovat týden, potažmo celý nový měsíc setkáním s výjimečným hostem. Takovou událostí byla jistě pondělní návštěva Alana Wildera ve studiu Radia Wave. Někdejší člen kultu Depeche Mode se od léta roku 1995 věnuje výhradně svému sólo projektu Recoil, se kterým v těchto dnech vydává svou novou desku nazvanou "subHuman".

Tu přijel představit i do Prahy na tzv Recoil party, která byla naplánována na sobotu 29. září v pražské Retro Music Hall. Jak tento večírek dopadl, jak se Alanovi v Praze (do které přijel po dlouhých 14 letech) líbí a jak si vůbec užíval prodloužený víkend v metropoli, to byl úvodní okruh otázek, který zazněl krátce po poledni na vlnách ČRo4. POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s Alanem Wilderem

Vedle povídání o vzniku nové desky Recoil, o ovlivňování se současnou muzikou došla pochopitelně řada i na slavná léta s Depeche Mode. Sám Alan se těchto historických okamžiků nezříká a je připraven na salvy otázek, které se působení v jedné z nejzásadnějších kapel minulých dekád týkají. I v Mezaninu na pár takových došlo, ale většinou se rozhovor točil okolo současných plodných dnů Alana Wildera.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio