Alef Pražský v Casablance: Potápění, jóga a buddhismus jsou pro mě jedna věc

5. říjen 2015

Autor fotoprůvodce Nejkrásnější ostrovy Thajska žije na ostrově Phi Phi a vede tam České potápěčské centrum. Věnuje se buddhistické meditaci a dělá kurzy jógy.

V roce 2009 dal Alef Pražský výpověď z pozice projektového manažera, opustil korporátní sféru, objel svět, navštívil asi desítku míst, mezi kterými si našel své „nejlepší místo pro život“ na ostrově Phi Phi v Thajsku. Pěstuje si koncept digitálního nomádství. „Buddhismus, potápění a jóga jsou jedna věc,“ říká o svém životě v Thajsku.

Jeho fotoprůvodce Nejkrásnější ostrovy Thajska najdete volně ke stažení tady. Teď chystá podobného průvodce po Indonésii. Následovat ho podle projektu mají ještě průvodce po ostrovech Austrálie, Filipín, Karibiku a jižního Pacifiku.

„Nemám rád Bangkok, jako ostatně většinu asijských velkoměst,“ tvrdí Alef. Chválí ale Ko Phi Phi pro bohatý kulturní život a doufá, že ho nepostihne osud masově zturizovaného Phuketu. „Myslím, že ostrov už je na svých fyzických a prostorových limitech, žádný pětihvězdičkový rezort už se tam prostě nevejde a turistů možná začíná i velmi pomalu ubývat,“ dodává.

Poslechnete si záznam rozhovoru o potápění a dalších tématech. V nedělní premiéře na Radiu Wave je doprovodily plážové hity, thajský reggae megahit Doo Doo Doo od kapely Job 2 Do i tradiční hudba.

03481234.jpeg
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.